Часничници, часникодавки, часнодавки, преси для часнику
Потрібно купити прес для часнику?
Часник входить до складу багатьох страв, але найпроблемнішим моментом можна вважати запах, що залишається на руках після його подрібнення, тому найбільш розумним способом якісно подрібнити часник - видавити його за допомогою часнику.
Переваги використання часнику:
- немає прямого контакту рук із часниковим соком
- швидкість подрібнення
- можливість подрібнення як свіжого, так і злегка підсохлого часнику
- часник при проходженні через отвори стає однорідною кашоподібною масою
- можна видавлювати прямо в каструлю або на блюдо, зберігаючи поверхню кухонного столу від зайвих запахів
На ринку представлено безліч варіантів часник, закордонні виробники підкорюють красою та дизайном, але заплатити значну суму за красу і не використовувати непрактичний, але гарний пристрій буде прикро. Перевіреним варіантом можна вважати моделі, які лежали в кухонних столах наших мам та бабусь. Під час розвиненого соціалізму ніхто не переживав на рахунок перевитрати металу та зручності використання, тому вироби радянських заводів відрізнялися великою вагою і вимагали значної сили видавлюючого.
Конструкція часнику:
Чеснокодавилка може складатися з двох або більше складових частин, але незмінним принципом залишається продавлювання зубчика часнику через отвори за допомогою поршня. Останнім часом на нижній частині поршня виробники почали розміщувати шипи, що допомагають зменшити зусилля, що додається до ручок.
Слід зазначити, що спочатку покупці думали, що дані шипи призначені для прочистки отворів, оскільки вони розташовані відповідно до отворів у дні чаші. На ручках часникодавки виробники розміщують пристосування для виймання кісточок та горіхоколи, але вони не підходять для постійного використання.